Četrnaesto kolo: RK Rudar – RK Proleter 29:28 (15:13) Kostolac

14.12.2019. 19:00

Zabeležila je ekipa Rudara važnu pobedu u današnjoj utakmici sa gostima iz Zrenjanina. Obe ekipe su pokazale jasnu želju za pobedom i osvajanjem bodova, podjednako važnim i jednima i drugima. Utakmica je bila uzbudljiva, napeta i rezultatski neizvesna do kraja, za svaku pohvalu obema stranama. Igralo se srčano sa puno elana, kostolačka publika je uživala u prikazanoj igri. Oslabljeni su bili gosti neigranjem ,bolesnog Elezovića, ali su odigrali utakmicu sigurno iznad svog proseka i time dobro namučili domaćina. Imao je Rudar par prilika da se rezultatski „odlepi“, ali su gosti nalazili snage da uvek uhvate priključak i rezultatski održe utakmicu neizvasnom tokog celog toka.
Ovoga puta su naši momci izdržali do samog kraja i može se reći sa više iskustva i koncentracije došli opet do veoma važnih bodova. Pošteno je reći da ne bi bilo nepravedno da je rezultat bio i obrnut ili nerešen.

Gostima sve čestitke za fer, korektnost i posebno za dostojanstvenost u svim teškim trenutcima za njih u meču.

Ovim kolom završava se ovogodišnji deo takmičenja. Nastavak sledi do godine početkom februara. Ekipu Rudara čeka teško gostovanje u Novom Pazaru.