Deseto kolo: RK Spartak Vojput – RK Rudar 23:21 (13:8) Subotica

16.11.2019. 19:00

Još jedan poraz naših momaka na još jednom gostovanju. Zasluženo, ovog pota u Subotici od domaćina RK Spartak Vojput. Loše su naši momci otvorili utakmicu, skoro isto kao i na prošlom gostovanju u Beogradu. Opet sa lošom odbranom, tehničkim greškama, promašenim zicerima u napadu. Domaćini su iskoristili sve propuste gostiju i boljom, angažovanijom i preciznom igrom, sa punom motivacijom od početka do kraja utakmice, ostvarila rano značajno vođstvo. Ništa dobro nije obećavalo do kraja utakmice, nakon prvog poluvremena.

Ipak, u drugom poluvremenu Rudar kreće sa većim zalaganjem i borbenošću i menja sliku na terenu. Odbrana je efikasnija, napad i više igra se gol za gol, ali je zaliha golova domaćina dovoljno velika, da se ne istopi do kraja. Opet je u poslednjih nekoliko minuta utakmice nedostajalo malo iskustva da se dođe u priliku bar za nadu u osvajanje jednog boda, možda da je meč potrajao još nekoliko minuta.
Gostima sve čestitke za zasluženu pobedu.

Zaključak: da smo prvo poluvreme odigrali kao i drugo, sigurno je da bi rezultat bio mnogo neizvesniji, ovako nedovoljna motivacija igrača ostaje poseban problem sa kojim se mora suočiti stručno štab pred narednu utakmicu u Kostolcu, sa po nas tradicionalno neugodnim protivnikom, RK Obilić iz Beograda.