Devetnaesto kolo: RK Železničar 1949 – RK Rudar 34:29 (17:13) Niš

29.02.2020. 18:30

Bledo izdanje Rudara u Nišu! Doživeo je poraz tim Rudara, na večerašnjem gostovanju u Nišu. Loše otvaranje utakmice gostiju, domaćin je iskoristio dobro, napravio dobru rezultatsku prednost, koju je održao do kraja poluvremena.
U drugom delu utakmice, malo su „dodali gas“ naši momci u par naleta. Bili su jednog trenutka smanjili vođstvo domaćina na dva gola razlike, ali to je bilo sve što su učinili. Nisu imali snage, pa čini se ni volje, za ozbiljniji preokret. Domaći su izdržali sve nalete naših i kasnije povratili rezultatsku prednost do kraja utakmice.
Utisak je ipak, da nijedna ekipa nije odigrala punom snagom meč. Igrači Rudara kao da nisu imali dovoljno vere u sebe, da mogu ozbiljnije da ugroze igru domaćina i rezultat. Ekipa domaćina je u nekim delovima susreta, odigrala ležerno, letargično, nijednog trenutka ne sumnjajući u svoju nadmoć i baš tada su gosti uspevali da smanje rezultatsku prednost. Međutim svaki put bi se domaći, ipak „prenuli“ iz uspavanosti i uspevali da povrate i održe dovoljnu rezultatsku prednost.
Učinak naših golmana nije bio na nivou. Odskakao je Nedeljković (sa 13 postignutih golova), Panić je bio blizu svog proseka, ostali ispod uobičajene efikasnosti.
Šta je, tu je. Ovu utakmicu treba što pre zaboraviti i što bolje se spremiti, da se naredne subote dočeka uvek ekskluzivni gost RK Partizan iz Beograda.