Deveto kolo: RK Partizan – RK Rudar 34:24 (17:14) Beograd

09.11.2019. 18:30

Bledo izdanje Rudara, su blage reči za današnju utakmicu sa beogradskim Partizanom. Čini se da skoro ništa od onog, što je krasilo najlepšu igru Rudara iz prethodnog susreta sa RK Železničarom, ni približno nije prikazano na današnjem gostovanju. Koliko prethodna utakmica publici ostaje za pamćenje, toliko ova (osim za tehničku analizu) treba da ide u zaborav. Da li su se igrači uljuljkali ili možda emotivno „ispraznili“ nakon prošle utakmice, ostaje tema za analizu stručnom štabu.

Najvažnija crta Rudara, na kojoj tim u osnovi postavlja svoju igru, odbrana, danas gotovo da nije postojala. Nije bilo organizacije, povezanosti, saradnje, golmanovih odbrana. Posle toga vrlo brzo je zakazao i napad, došle su tehničke greške, nestalo je sportske sreće i na kraju nestalo je i želje dase održi časniji poraz.

Raspoloženi domaćin je upravo iskoristio svaku prikazanu slabost gostiju i zasluženo deklasirao naše momke. Rezultat na kraju sigurno nije odraz pravih mogućnosti obeju ekipa, ali je još jedna potvrda da kvalitet ekipe „na papiru“ ne garantuje rezultat na terenu. Za sedam dana Rudar još jednom gostuje, ovog puta u Subotici, ekipi RK Spartak Vojput.