Dodela priznanja Gradske opštine Kostolac “Vajfertov žig”, Rukometnom klubu “Rudar” Kostolac

29.01.2020. 18:00

Povodom praznika, 29. januara – Dana Gradske opštine Kostolac i jubileja jedne decenije postojanja kostolačke Gradske opštine, u sali Domu kulture održana je svečana sednica Skupštine. U okviru svečanosti bile su uručene zahvalnice za uspešnu saradnju i izuzetan doprinos razvoju Gradske opštine Kostolac zaslužnim pojedincima , ustanovama i preduzećima. Pored toga u okviru programa uručene su i plakete i zahvalnice svim dosadašnjim predsednicima zakonodavne i izvršne vlasti u protekloj deceniji u znak priznanja za doprinos u razvoju  Gradske opštine Kostolac.
Na kraju, svečanu sednicu obeležila je i dodela povelja „ĐORĐE VAJFERT“ pod nazivom  „VAJFERTOV ŽIG“. U godini jubileja Gradske opštine, ovo prestižno priznanje, u oblasti sporta, dodeljeno je Rukometnom klubu „Rudar“ iz Kostolca, u godini svog jubileja – 50 godina od osnivanja kluba. Povelja je ove godine dodeljena još i u oblasti poljoprivrede, Mirku Periću, pčelaru iz sela Petka, i oblasti kulture, Kulturno – umetničkom društvu „Kostolac“. Ovime, dodeljeno priznanje u oblasti sportske delatnosti dobija na posebnom značaju.
U ime kluba povelju je, od strane Predsednika Gradske opštine – Serdža Krstanoskog i Predsednice skupštine Gradske opštine – Milene Cerovšek, primio predsednik kluba Nenad Jankov, koji se i u ime svih dobitnika zahvalio za dodeljena priznanja.