Dvadeseto kolo: RK Rudar – RK Partizan 24:17 (14:8) Kostolac

07.03.2020. 19:00

Sjajno, sjajno, sjajno! Još jedno divno rukometno veče u Kostolcu. Došao je u goste još jedan atraktivni tim, RK Partizan iz Beograda, koji puni tribine kostolačke sportske hale. Tim Rudara imao je zadatak da se iskupi loš jesenji nastup i poraz u Beogradu i istovremeno i obavezu da svojoj publici pokaže sve ono, što najbolje zna.
S druge strane došla je ekipa domaćina ne u punom sastavu, bez svog standardnog kapitena, po godinama jedna od najmlađih u ligi, ali i jedna od najpoletnijih. Došla je posle dobrog rezultata, pobede u četvrtfinalu kup utakmice sa niškim Železničarom.
Dobro su naši momci započeli utakmicu. Funkcionisala je odbrana po planu, do izražaja je odmah došao golman Vuković i najavio sjajnu partiju. Dobar posao odbrane, napad je kapitalizovao, poveli su naši momci rezultatski. Domaći su nametnuli igru gostima bez mnogo jurnjave, ali sa stalnim pritiskom i u odbrani i u napadu. Golman Vuković je nizao odbranu za odbranom, a u napadu su igrači pokazali svoju punu raskoš u igri, taktički, raznovrsno i efikasno. Kostolačka publika u oduševljenju. S ovakvom igrom otišlo se na odmor sa prednošću od šest golova prednosti.
U drugom poluvremenu, igrači gostiju igraju na sve ili ništa, nemaju šta da izgube, forsiraju pun tempo igre. Međutim i igrači domaćinaodgovaraju takođe punim forsažom. Ponavlja se slika iz prvog poluvremena, opet dobra odbrana, fenomenalan golman, napad skoro bez grešaka. Rezultatska prednost se povećava, publika ponovo u oduševljenju, navijanje za domaće, do sada neviđeno u ovom prvenstvu, gromko, iz sveg glasa, bez prestanka, do samog kraja utakmice.
Pred kraj meča, kada više nije bilo rezultatske neizvesnosti, trener Adačić (verovatno najzadovoljniji do sada igrom svoga tima) uvodi mlade snage Rudara. Golove postižu i Rudareve bebe, Adrijan Murina i Skender Tatari, kao pravi šlag na pobedničkoj torti.
Koga pohvaliti na kraju? Ceo tim na visini zadatka, iznad svog proseka – odbrana, napad, strelci. Zadužena lica sa klupa, nisu imala težak zadatak da odrede MVP-ia, golmana Rudara, Miloša Vukovića. Međutim, sigurno će se i MVP složiti da je večeras NAJBOLjI IGRAČ UTAKMICE BILA NEPONOVLjIVA KOSTOLAČKA PUBLIKA, kojoj samo možemo ponoviti HVALA, HVALA, HVALA i zamoliti je i dalje za nastavak takvog bodrenja naših momaka na preostalim utakmicama.
I opet podsećamo, da su jošuvek u toku aktivnosti na preuređenju unutrašnjeg prostora sportske hale u Kostolacu.
I opet se zahvaljujemo investitoru ovih radova, Gradskoj Opštini Kostolac i izvođačima radova, što su opet obezbedili potrebne uslove da se odigra i ova, neponovljiva i veoma važna utakmica.
Dodatno se zahvaljujemo čelnicima Gradske Opštine Kostolac, odgovornim čelnicima Grada Požarevca za sportski resor i rukovodstvu Sportskog centra Požarevac, na obezbeđenim terminima i odličnim uslovima za treninge prvog tima pred ovu utakmicu, što je takođe svojevrsan doprinos večerašnjoj pobedi.
Za nedelju dana Rudar je opet domaćin, ovoga puta ekipi RK Spartak iz Subotice.