Osamnaesto kolo: RK Rudar – RK Crvena Zvezda 27:18 (11:4) Kostolac

25.02.2020. 18:30

Lepo rukometno veče u Kostolacu! I opet je kostolačka publika je napunila sportsku halu u Kostolacu. U goste je stigao RK Crvena Zvezda iz Beograda. Tim Rudara priredio je još jednu, lepu rukometnu predstavu i opet se na najbolji mogući način odužio vernim navijačima.
Odlično su naši momci otvorili utakmicu.
Odmah se na sceni istakao golman Vuković, sa nekoliko vezanih, uspešnih odbrana, na početku, što je naš napad iskoristio bez grešaka i brzo došao do vođstva od 7:1. U napadu se razigrao pivotmen Nedeljkov i uspešno kažnjavao protivničku odbranu. Do kraja poluvremena, gosti nisu uspeli da nađu svoju igru, da se ozbiljnije suprotstave i domaćin na odmor između poluvremena odlazi sa sedam golova prednosti.
Na početku drugog poluvremena Zvezdini igrači, pokušavaju angažovanijom igrom da smanje vođstvo Rudara. Međutim i dalje dobrom odbranom i još agresivnijim napadom ekipa Rudara, povećava svoje vođstvo. Pored Nedeljkova, standardno dobri Nedeljković i Panić, zajedno sa ostalima kontrolišu utakmicu, tokom nastavka. Pri kraju, trener Ajdačić, opet daje priliku i mlađim igračima, koji to i koriste. Na mestu pivotmena, priliku koristi Marko Đorđević i postiže gol. Pored njega, uz oduševljenje publike i Skender Tatari, na odlično dodavanje iskusnog Tice, postiže divan gol iz „cepelina“.
Podsećamo, da se sticajem nezgodnih okolnosti u ovo vreme, izvode aktivnosti na preuređenju unutrašnjeg prostora sportske hale u Kostolacu.
Ovim putem se zahvaljujemo investitoru ovih radova, Gradskoj Opštini Kostolac i izvođačima radova, što su na kratko prekinuli svoje aktivnosti i obezbedili potrebne uslove da se odigra ova, za kostolačku publiku i RK „Rudar“, jedna od najvažnijih utakmica prvenstva. I naravno, još jednom se zahvaljujemo vernoj publici, koja je svojim navijanjem napravila sjajnu atmosferu za igru i tako pomogla svojim miljenicima da dođu do, važna, dva nova boda.
JOŠJEDNOM SVIMA VELIKO HVALA!!!
Iduće subote Rudar ide na teško gostovanje u Niš, drugome na tabeli, Rukometnom klubu Železničar 1949.