Osmo kolo: RK Rudar – RK Železničar 1949 65 28:28 (14:15) Kostolac

02.11.2019. 19:00

Sigurno najlepša utakmica i igra Rudara u dosadašnjem toku takmičenja ove sezone. Imala je ova utakmica sve atribute derbija. U goste je došao tim RK Železničar 1949, na krilima pobede nad RK Partizan iz prošlog kola. Ekipa u usponu, jedan od glavnih kandidata za plej of završetka takmičenja i ove večeri je imala nameru da ostvari najbolji rezultat. S druge strane tim domaćina, posle pobede u gostima nad RK Crvena Zvezda, ušao je u utakmico sa motivom da pruži sve od sebe i načini veliki uspeh na domaćem terenu.

Utakmica je bila borbena, uzbudljiva, teška, tvrda. Sa postavljenim ciljem, igrači Rudara su, može se reći prinudili sami sebe, da prikažu svo svoje rukometno umeće i mogućnosti, da ostave poslednje atome snage i kapi znoja na terenu. Uspeli su da većim delom utakmicu drže pod kontrolom od dva – tri gola razlike u svoju korist. Na drugoj strani, gosti su prikazali zavidnu sposobnost da ne posustanu i više puta se, uz dodatni napor vrate u igru.

Srčanost je možda najlepši epitet Rudarevim momcima za večeras. I publika je to odmah videla i neprestano bodrila svoje miljenike do samog kraja. Šta reći na kraju, ostaje žal i za drugim bodom, mada i ovaj jedan nije mali protiv ovakvog protivnika. Da li je na samom kraju nedostajalo iskustva ili sportske sreće? Kako god, u ovakvim utakmicama potrebno je i jedno i drugo, jer „bič na kraju puca“.
Možemo samo da poželimo igračima, da u svakoj narednoj utakmici zadrže ovakvu motivisanost i pristup igri, jer je to sigurna garancija za ostvarivanje najboljih rezultata.