Petnaesto kolo: RK Novi Pazar – RK Rudar 24:27 (13:16) Novi Pazar

01.02.2020. 18:00

Zimino veče! Imao je golman Rudara danas svoje veče, a sa njim i cela ekipa. Na teško gostovanje se otišlo sa namerom, da se pruži što jači otpor trećeplasiranoj ekipi na tabeli i jednom od kandidata za plej-of, rezultat je bio u drugom planu.
Domaćin nije dobro otvorio utakmicu, nervozno, nepovezano, dok su naši momci igrali sigurno i kako je utakmica odmicala još sigurnije, rezultatski u stabilnom vođstvu do kraja poluvremena. Posle skoro svake odbrane golmana, sledeći napad je krunisan golom, efikasno, kako se samo poželeti može.
U drugom poluvremenu, domaćin nema šta da izgubi i igra na sve ili ništa. Naši igrači, naizgled malo popuštaju i domaći u dva navrata stižu do izjednačenja, ali to je bilo sve. Kao da domaćin nije imao svoj dan.
Posle dvadesetak minuta, ekipa Rudara uz nesavladivog Vukovića na golu, efikasnim napadima vraća i igru i rezultat pod svoju kontrolu i sigurno privodi utakmicu kraju. Uz Vukovića sa dvocifrenim brojem odbrana, kao igračem utakmice, istakli su se još svojimgolovima, kapiten Milošević sa stoprocentnom realizacijom, bekovi, Nedeljković i mladi Panić. U poslednjim minutima utakmice, trener Ajdačić uvodi mlade igrače i kao kruna utakmice, gol postiže jedan od poletaraca Rudara, Aleksa Begović.
Komentar na kraju – neočekivani, zlatni bodovi iz Pazara za Rudarevu zalihu.
U sledećem kolu, u Kostolcu gostuje četvrtoplasirani na tabeli, ekipa RK Dubočica 54.