Peto kolo: RK Dubočica 54 – RK Rudar 28:23 (13:11) Leskovac

12.10.2019. 19:00

Vraća se ekipa Rudara sa večerašnjeg gostovanja poražena od ozbiljnog i jakog protivnika. Novajlija u ligi je dosadašnjim rezultatima pokazao svoj kvalitet, snagu, volju, nameru za što veći uspeh, dobar plasman na tabeli. Već sada su ozbiljni kandidati za plej – of.
Protiv ovakvog protivnika, igrači Rudara su loše započeli meč, sa nedovoljno povezanom igrom u odbrani, dosta grešaka. Bez pravih rešenja i u napadu i u odbrani, sa manjom motivacijom od protivnika, bez dovoljno snage, nije se moglo bolje protiv ovakvog protivnika. Krajem utakmice pokušali su naši igrači krajnjim naporima da sustignu rezultatsku prednost gostiju, ali u par presudnih trenutaka zafalilo je i sportske sreće da se spreči poraz. Krajnji rezultat nije i stvarno merilo odnosa snaga, ali je pobeda domaćina apsolutno zaslužena.

Šta još reći za domaćina, baš tamo gde god je gost podbacio, on je bio uspešan, u kome god delu je gost bio loš, on je bio dobar. Još uz veliku, srčanu podršku domaće publike, osmog igrača, bilo je lakše ostvariti zacrtani cilj – pobedu.

U sledećem kolu RK Rudar je domaćin ekipi RK Šamot 65 iz Aranđelovca.