Sedamnaesto kolo: RK Šamot 65 – RK Rudar 29:26 (18:15) Aranđelovac

15.02.2020. 20:00

Loš dan Rudara! Vraćaju se igrači Rudara, poraženi sa gostovanja iz Aranđelovca, domaći su zasluženo osvojili važne bodove.
Sam početak utakmice za naše momke je bio dobar, sa nekoliko vezanih odbrana golmana Vukovića, što je ulilo nadu u povoljan razvoj utakmice. Međutim napad nije bio efikasan. Nije iskorišćena povoljnost dobrih odbrana našeg golmana. Neko vreme se rezultat održavao u egalu, trebalo je i očekivalo se, da Rudar ostvari prednost. Na žalost, to se nije dogodilo i kako to inače biva, kad ne iskoristiš svoje prilike, onda to uradi protivnik. Kontinuitet dobrih odbrana golmana je jednog trenutka prekinut, a napad nije povećao efikasnost i domaći su prešli u sve veće i veće rezultatsko vođstvo.
Videlo se da kod naših nema dovoljne povezanosti, nema organizacije kolektivne igre, igralo se u glavnom individualno u napadu, tokom cele utakmice. Takođe nedostajalo je dovoljno volje za pobedom, onog žara u igri koji je ekipu krasio na prethodne dve utakmice.
Ekipa Šamota 65 držala je vođstvo tokom cele utakmice i do pet golova prednosti.
Trener Ajdačić je pokušao sa izmenama golmana i ostalih igrača i nekoliko tam-auta da preokrene tok igre. U par mahova razlika je smanjivana na dva gola prednosti, eli nije bilo dovoljno energije za ozbiljan preokret. S druge strane, mlada ekipa domaćih igrala punim tempom do kraja, pokazala je mnogo više želje za uspehom, što im se na kraju isplatilo.
Na kraju možemo samo da potvrdimo da je ovo bilo bledo izdanje ekipe i da im poželimo da se više ne ponovi.
U sledećem kolu, u utorak 25.02.2020. Rudar će ugostiti ekipu RK Crvena Zvezda u susretu, koji će nadamo se, opet ispuniti tribine sportske hale u Kostolcu.