Šestnaesto kolo: RK Rudar – RK Dubočica 54 31:23 (16:12) Kostolac

08.02.2020. 19:00

I opet dan golmana – ovoga puta Darkov! Kostolačka publika je napunila sportsku halu u Kostolacu, a tim Rudara je priredio predivno veče i tako joj se na najbolji mogući način odužio.
Nije utakmica započela kako se očekivalo. Igra domaćih je bila rastrzana, u grču, videlo sa, da su igrači pod pritiskom. U goste je došla ekipa novajlije u ligi, sa željom da postigne što bilji rezultat, u sklopu, već ranije istaknute ambicije da zaigra već ove sezone u plej-ofu. Zaigrali su gosti od početka ozbiljno, punom snagom i prvih 20-ak minuta vodili rezultatski i sa dva do tri gola prednosti.
S druge strane, naši momci sa trenerom, nisu prestajali da traže svoju igru. U poslednjoj trećini prvog poluvremena je najzad i nalaze. Na gol staje Darko Dimitrijević i od tog trenutka mreža domaćih kao da je postala začarana. Slede uspešne odbrane, a na scenu u napadu stupa pivotmen Igor Nedeljkov, koji je krajem prvog poluvremena nagovestio svoju sjajnu igru večeras. Za tili čas sve se preokrenulo i u furioznom ritmu Rudar završava prvo poluvreme sa četiri gola prednosti. Publika u oduševljenju.
U nastavku utakmice, naši momci na krilima kraja prvog dela igre, ne popuštaju i opet na radost publike, pojačavaju ritam motivisani sjajnim Darkovim odbranama i povećavaju rezultatsko vođstvo.
Sad gostima ne ide, ne polazi im za rukom mnogo toga. Negde na sredini poluvremena pokušavaju da, poslednjim snagama, uhvate rezultatski priključak. Učinilo se jednog trenutka, kao da će domaći popustiti, ali razigrani Dimitrijević i Nedeljkov ponovo stupaju na scenu i vraćaju rezultasku prednost, koja je održana do kraja u prekrasnoj atmosferi i na terenu i u publici.
Trener Ajdačić je pred kraj, opet uveo mlade snage u igru. Na terenu je ostao iskusni Miloš Tica sa pet poletaraca, koji održavaju isti ritam igre. U poslednjim minutima, mladi Đorđević, na mestu pivotmena, iznuđuje sedmerac od protivničke odbrane, koji uspešno realizuje Tatari i tako na lep način privodi ovu utakmicu kraju.
Igrač utakmice, ponovo golman, Darko Dimitrijević. Rame uz rame, do njega pivotmen Nedeljkov, zatim Milošević, Nedeljković i svi ostali sa njima.
U narednom kolu, Rudaru sledi opet teško, gostovanje u Aranđelovcu, Rukometnom klubu
Šamot 65, koji je u naletu sa željom da obezbedi što pre siguran opstanak u ligi.