Trinaesto kolo: RK Kikinda Grindeks – RK Rudar 28:25 (12:10) Kikinda

07.12.2019. 18:00

Večeras je tim RK Rudar poražen na gostovanju u Kikindi od domaćina RK Kikinda Grindeks. Nije se mogao večeras prepoznati tim Rudara svojom igrom. Loše je otvorena utakmica, nepovezani su bile sve linije, u odbrani i u napadu, kao da nije postojala organizacija i opet bez dovoljno motivacije. Savim suprotna slika prethodnom meču u Kostolcu sa pančevačkim Dinamom, dva sasvim suprotna izdanja naših. Domaćini, poletni, željni pobede, srčani, koriste sve slabosti u igri naših igrača i sigurno kontrolišu igru i vođstvo.

U drugom delu naši su se malo prenuli, u par navrata bili u prilici da nadoknade razliku i da možda uvedu meč u rezultatsku neizvesnost, ali sve je bilo kratkog daha bez dovoljno rljspoloženja za igru. U takvoj situaciji, gosti zadržavaju isti nivo igre i rutinski privode utakmicu kraju.
Za kraj potvrđujemo da se ovakva letargična igra Rudara ponavlja već drugi, treći put i na stručnom štabu je da uradi analizu i sačini potrebna mere. Igrao je i ovog puta Rudar bez dva standardna krila, ključna igrača. No, bez ikakve namere da i najmanje umanjimo zasluženu pobedu domaćina, ukazujemo da su i oni nastupili oslabljeni više nego naš tim i da je i njihiva igra bila ispod uobičajenog kvaliteta. Pitanje je kad će Rudar biti u boljoj prilici da donese bodove sa gostovanja iz Kikinde.

U poslednjem kolu ovog, jesenjeg dela takmičenja Rudar dočekuje ekipu RK Proleter iz Zrenjanina.